Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals beschreven in ons privacybeleid.

Nieuws

Nieuwsbrief 9-2024

Nieuwsbrief 9-2024

Door omstandigheden verschijnt deze nieuwsbrief wat later dan gepland.

SO3 afsluiting 19 maart

Op maandag 2 oktober 2023 startte er in Trefhove een Scheidrechters 3 opleiding van de KNVB onder leiding van KNVB-docent Rob Heemskerk. Deze cursus werd op 19 maart afgesloten en mochten een tiental cursisten het diploma ontvangen waaronder onze leden Ahmet Yüce en Tymen Bouwmans. Wij wensen hen veel succes en plezier met het leiden van wedstrijden.

Jaarvergadering:

Op maandag 25 maart 2024  vond de jaarlijkse ledenvergadering plaats in ons clublokaal Trefhove. Tijdens de pauze werd alweer de eerste spelregeltoets gehouden en werd Wes van Oorschot gehuldigd als de spelregelclubkampioen van 2023.

0

 1

 Zoals bekend trad Stan Verhaag af als voorzitter en bestuurslid. Als gevolg hiervan zijn we nog steeds op zoek naar een voorzitter.  

 Mooi is dat Wes van Oorschot en Robert de Graaf benoemd werden als bestuurslid, wij wensen hen veel succes. Ook werden de volgende Jubilarissen gehuldigd: Jos Peeters 40 jaar lid, Ruud Bexkens en Mario van Hees 25 jaar lid.

3

4

Leo Bos werd bedankt als vrijwilliger van het jaar wegens zijn vele kluswerkzaamheden aan en bij ons clublokaal.

De nieuwe leden Daryl Zeijpveld en Peter Kerstgens werden welkom geheten en ontvingen het COVS_Embleem.

Paaswandeling 2024

Op eerste Paasdag was weer onze jaarlijkse Paaswandeling in de Kasteelse Bossen te Horst.  Het was prachtig weer en alle deelnemers waren weer binnen toen het eerste regenbuitje viel. De organisatie had naast een leuke route ook een aantal leuke opdrachten en vragen bedacht voor de ruim 60 deelnemers waaronder 20 kinderen. Een leuke activiteit voor de voetbal loze zondag. De uitslag: 1) Wismans 2) v.d. Pasch 3)  Peeters  4) Verhaegh           5) Frencken 6) Seuren en Joosten. Kinderen 1) Joosten 2) Wismans 3) Seuren en Verhaegh 5) Frencken

5

De organisatie: Jack en Chrit

District Zuid 2 spelregelfinale

Op vrijdag 12 april nam ons team onder deskundige leiding van Jan Tielen deel aan  de District spelregelfinale in Sint Willbertoord. De organisatie scheidsrechtersvereniging Boxmeer/Cuijck was een goede gastheer want de teams werden ontvangen met koffie en vlaai. Het was een spannende wedstrijd en na een lang juryberaad volgde uiteindelijk de volgende uitslag. 1) Venlo 2) Horst-Venray 3) Helmond 1 4) Weert 5) Boxmeer-Cuijk 6) Oss-Uden 7) Venlo-2 8) Helmond -2  Wij feliciteren ons team met de tweede plaats. Ook op persoonlijk vlak hadden we succes; Gijs Rongen was individueel kampioen met 118 punten en op de derde plaats stond Wes van Oorschot 111 punten na nr.2 Steve Janssen (115).

6

7

 Ons team: Gijs Rongen, Wes van Oorschot, Jan Tielen(coach) Kiran Subadar.

8

2024 Individueel Kampioen Zuid 2 Gijs Rongen

Twee leden van onze vereniging werden Koninklijk onderscheiden!

Aan de vooravond van Koningsdag is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Herman Elbers (81) is al ruim veertig jaar actief als koster van de Paterskerk in Venray, waar hij jaarlijks de sacraments- en lichtprocessie organiseert. Ook is hij geruime tijd actief als coördinator, scheidsrechter, leider en trainer bij SV Venray. Vanaf 1998 is hij vrijwilliger bij de Stichting Lourdeswerk. Ook is vrijwilliger bij Vincentiushof, De Tol en Rooyhof.

9

Hay Achten (80)is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hay was jarenlang scheidsrechter voor de KNVB. Ruim 53 jaar is hij lid van de scheidsrechtersvereniging Horst-Venray waar hij diverse functies heeft bekleed in bestuur en commissies. Verder is hij vanaf 2007 actief voor de KNVB, waarbij hij voetbalwedstrijden in heel Zuid-Nederland bezoekt om verslagen te maken voor de Monitorcommissie. Bovendien was hij ruim elf jaar voorzitter van de KBO in Oirlo.

10

Jos Peeters  gestopt als scheidsrechter. Na 40 jaar heeft hij op zondag 12 mei ’24 zijn laatste wedstrijd gefloten als KNVB-scheidsrechter bij RKSVO. Hij bedankt de KNVB medewerkers en collega’s die hem in de afgelopen 40 jaar hebben gesteund, begeleid en gewaardeerd hebben. Het was een mooie reis, met af en toe wat hobbels. Toch denkt hij  vooral terug aan de vele mooie wedstrijden, derby’s, beslissings- en kampioenswedstrijden die hij heeft mogen leiden. Het was een supermooi afscheid die de KNVB samen met COVS Horst/Venray voor hem hadden georganiseerd. Namens zijn familie wil hij daarvoor allen bedanken. Natuurlijk blijf hij betrokken bij de scheidsrechters.

De zomerse periode  

Aan het einde van het seizoen waren velen in afwachting van de mogelijke promotie of de handhaving in de huidige groep. Door de grote veranderingen in de voetbalpiramide in het seniorenveldvoetbal en de verschuiving van het competitieaanbod van zondag naar zaterdag, was de verwachting dat er minder scheidsrechters omhoog kunnen worden geplaatst en meer scheidsrechters omlaag moeten worden geplaatst in het seniorenveldvoetbal. Wel is de verwachting dat het niveau van het voetbal in de lagere klasse gaat stijgen door de veranderingen in de voetbalpiramide. Op woensdag 19 juni werd de groepsindeling voor het seizoen 2024/2025 bekend gemaakt door de KNVB. Voor onze leden Emre Inci, Gijs Rongen, Wes van O0rschot en Mustafa el Adel (zaal) betekende dat promotie naar een hogere groep, Gefeliciteerd.  Degradatie zijn er bij ons niet bekend hetgeen betekend dat de overige actieve scheidsrechters zich handhaven in de huidige groep.

Op vrijdag 28 juni 2024 was onze druk bezochte jaarlijkse afsluiting van het seizoen met een met een heerlijke Barbecue en uiteraard de nodige drankjes. Tijdens deze avond werden aan de promovendi die ervoor in aanmerking komen een vlaggen-set uitgereikt. Ook werden aan Jos Peeters en Mario van Hees alsnog de COVS speldjes uitgereikt voor hun jubileum omdat deze speldjes op de jaarvergadering niet aanwezig waren.

Training:

Tijdens de zomervakantie werd er door een aantal leden in klein groepsverband ook nog regelmatig getraind. Op donderdag 1 augustus zijn we weer begonnen met de training onder bezielende leiding van Chris Beurskens. Op deze avond heeft Chris  zijn contract voor het komend seizoen ondertekend  zodat onze leden weer kunnen genieten van zijn deskundige en uitstekende trainingen. Wij hopen op een grote opkomst.

 

 11

12

Overlijden Toon Poels.

Op dinsdag 13 augustus bereikte ons het droevige bericht dat ons lid Toon Poels was overleden. Toon was lid van Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray sinds 1963. In 2023 is hij nog gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap. In 2009 is hij voor zijn vele verdiensten voor de vereniging onderscheiden met de Gouden Clubcoryfee.
Na een lange loopbaan als scheidsrechter, waarin hij gefloten heeft tot in de top van het amateurvoetbal, is hij altijd sterk betrokken gebleven bij het scheidsrechters wezen in het algemeen, en bij onze vereniging in het bijzonder. Zo is hij vanaf de oprichting in 1989 tot 2018 bestuurslid geweest van de Stichting Vrienden van de Scheidsrechters.
Zolang zijn leeftijd en gezondheid het toelieten, is hij een trouw bezoeker van de wekelijkse trainingsavonden gebleven. Ook daarna was hij regelmatig te gast in ons verenigingslokaal "Trefhove". Toon was een icoon, een ambassadeur voor onze vereniging. Met zijn gedegen en positieve inbreng heeft hij altijd een rol als boegbeeld en verbinder gespeeld binnen de vereniging. Met Toon Poels verliezen wij een levenslustige, vrolijke en vriendelijke man, met een groot hart voor onze scheidsrechters.

Het deed ons deugd dat vele leden op zondag 18 augustus aanwezig waren bij de herdenkingsbijeenkomst van Toon.

 13

Jeugdvoetbaldagen 2024

Van maandag 12  t/m vrijdag 16 augustus wars ons clublokaal Trefhove al voor de 35e keer de thuisbasis voor het kader van de Jeugdvoetbaldagen. Met ruim 288 deelnemers en 65 vrijwilligers(kader) groeit deze activiteit naar ongekende hoogte. Zonder vrijwilligers is het niet mogelijk dit te organiseren. Diverse leden van onze vereniging hebben hier op een of andere manier hun medewerking aan verleend, waarvoor onze dank.

 14

 15

Bericht van COVS Nederland (en KNVB)

Het seizoen 2024 - 2025 is inmiddels in volle gang. Hopelijk zijn jullie goed begonnen aan het seizoen. De afgelopen week werden wij regelmatig door leden, maar ook door de landelijk pers, benaderd met de vraag of er in het seizoen 2024 -2025 een versterkte degradatieregeling voor (assistent)scheidsrechters van kracht is. Na gesprekken met de KNVB blijkt dat dit niet het geval is. Uiteraard geldt wel de normale degradatieregeling.