Secretaris

december 04, 2023
Gepubliceerd in Nieuws
Getagged onder

Laatste wedstrijd van Vivian Peeters

Vivian_Peeters.png

Vivian fluit haar allerlaatste wedstrijd, de vrouwenteams van PSV tegen AJAX, op zaterdag 9 december om 14.00 uur, op PSV Campus de Herdgang in Eindhoven.

Wie haar nog eenmaal in actie wil zien, grijp je kans: PSV Eindhoven: Tickets

Degene die de wedstrijd bezoekt en een ticket koopt, mag € 5,00 declareren bij de penningmeester van onze vereniging

Voor degenen die Vivian misschien niet zo goed kennen:
In 1998 is zij begonnen als scheidsrechter bij de KNVB, en vanaf dat moment is zij ook lid van onze vereniging. Op zeer jonge leeftijd was zij een van de eerste vrouwelijke scheidsrechters in het mannenvoetbal, iets waar destijds nog niet iedereen voor open stond. Altijd doorgezet, en actief op zowel landelijk (mannenvoetbal) als internationaal (FIFA vrouwenvoetbal) hoog niveau. Een prestatie waarop wij als vereniging trots mogen zijn.

april 20, 2023
Gepubliceerd in Nieuws
Getagged onder

Spelregelteam Horst-Venray wint districtkampioenschap

De organisatie van het disctrictskampioenschap spelregels in Zuid II was dit jaar in de handen van de COVS-vereniging Horst-Venray. Vijf verenigingen waren op vrijdagavond 14 april afgereisd naar het clubgebouw Trefhove in Horst om te bepalen wie de beste spelregelkenners zijn van Zuid II. De groep Helmond had zelfs twee spelregelteams afgevaardigd.

De wedstrijdleiding was in handen van enkele afgevaardigden van de Landelijke Commissie Spelregels (Dick Visser en Tjitte Ploegstra) met ondersteuning van de heer Jack Heldens, bestuurslid van Horst-Venray. Nadat iedereen was ontvangen met koffie en de gebruikelijke Limburgse vlaai, werd de wedstrijd om 19:30 afgetrapt door Stan Verhaag, de voorzitter van Horst-Venray. Hierna was het de beurt aan de wedstrijdleiding om in het kort het programma uit te leggen. Het door de LCS samengestelde vragenpakket bestond uit 10 meerkeuze vragen, 5x 3-goed 3-fout, 10 quizvragen en 2 rondes van elk 10 beeldvragen. Dat de LCS het de deelnemers niet makkelijk had gemaakt, bleek wel uit het feit dat op de gehele avond er maar één vraag was die op een 100% score kon rekenen. Bij alle andere vragen was er elke keer wel een aantal deelnemers dat niet het juiste antwoord gaf. De avond kende een voorspoedig verloop en maar bij één van de beeldvragen ontstond er enige discussie over de situatie waarna er werd besloten om deze te vervangen door een reservevraag.

Nadat alle rondes gespeeld waren, kon de wedstrijdleiding snel de eindstand bepalen en na een korte pauze werden de prijzen uitgereikt door voorzitter Stan Verhaag. Toen hierna de scores van alle deelnemers werden getoond op het scherm, merkte de heer Jo Oppers (Boxmeer) op dat er mogelijk een fout was gemaakt in de berekening. Nadat de wedstrijdleiding nogmaals de scores had gecontroleerd, moest deze met het schaamrood op de kaken toegeven dat de heer Oppers gelijk had. Na correctie van de fout bleek dat de teams van Roermond en Horst-Venray evenveel punten hadden behaald en er dus een barrage nodig was om te bepalen welk team kampioen zou worden. In de barrage nam Jan Tielen (Horst-Venray) het op tegen Danny van Riet (Roermond) en beiden wisten het nog lang spannend te houden. Na het beantwoorden van de eerste barragevraag was er geen duidelijke winnaar en was er een tweede barragevraag nodig om te bepalen welke vereniging Zuid II mag vertegenwoordigen op de landelijke spelregelkampioenschappen. Met een miniem verschil was het uiteindelijk Jan Tielen die de tweede vraag ietsje beter beantwoorde dan Danny van Riet, waardoor uiteindelijk Horst-Venray werd uitgeroepen tot winnaar en Roermond een keurige tweede plaats behaalde. Danny mocht overigens wel de prijs voor de beste individuele deelnemer in ontvangst nemen. Met een score van 106 punten was hij de beste spelregelkenner van de avond. Van de zaaldeelnemers was Jack Heldens de beste. Met een puntenaantal van 105 had hij van alle deelnemers (team en zaal) een keurige tweede plaats gehaald.

Team_Horst-Venray.png

april 15, 2022
Gepubliceerd in Nieuws
Getagged onder

Paaswandeltocht op Eerste Paasdag

Op zondag 17 april 2022, Eerste Paasdag, organiseert Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray wederom de jaarlijkse Paaswandeltocht rondom clublokaal Trefhove en in de “Kasteelse Bossen” te Horst.
Deelname aan deze wandeling staat open voor jong en oud en is gratis. Het gaat om een Paaswandeltocht met diverse leuke opdrachten voor zowel volwassenen als voor kinderen.
Hieraan zijn een aantal leuke prijzen verbonden.
Inschrijven en starten kan tussen 13.30 en 14.30 uur in het clublokaal “Trefhove”, Wittebrugweg 7 te Horst. Geparkeerd kan worden op de parkeerplaatsen van SV Wittenhorst aan de Wittebrugweg in Horst. De finish is in het clublokaal en ook de prijsuitreiking zal hier tussen 17.00 en 18.00 uur plaatsvinden.
Tijdens de prijsuitreiking ontvangen alle kinderen een leuke attentie. Voor de volwassen deelnemers aan de Paaswandeltocht met het beste resultaat van de opdrachten zijn diverse leuke prijzen beschikbaar. Let wel, deze prijzen zullen alleen uitgereikt worden aan diegenen, die tijdens de prijsuitreiking in Trefhove aanwezig zijn.
De attenties voor de kinderen worden door de Scheidsrechtersvereniging beschikbaar gesteld.

januari 18, 2021
Gepubliceerd in Nieuws
Getagged onder

In memoriam Hans Hafmans

Na een langdurig ziekbed is op 13 januari 2021 Hans Hafmans overleden, oud-bestuurslid, oud-secretaris en erelid van Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray.

Hans is zolang hij kon de wekelijkse clubavond van de vereniging op donderdagavond blijven bezoeken. Meestal arriverend in de late uurtjes (Hans was nooit vroeg, en hij was ook nooit vroeg weg). Menigeen begon zich er dan ook over te verbazen, toen hij vanaf het begin van 2019 helemaal niet meer bij de clubavonden aanwezig was. We werden snel uit de droom geholpen, toen bleek dat Hans vanwege een zware ziekte ook niet meer zou komen. In 2020 was Hans vijftig jaar lid van onze vereniging. We waren van plan om samen met zijn familie te kijken hoe we daar na de coronacrisis op passende wijze aandacht aan zouden kunnen besteden, maar de tijd heeft ons helaas ingehaald.

COVS (Centrale Organisatie voor VoetbalScheidsrechters)
Lid van Scheidsrechtervereniging Horst-Venray en van de COVS sinds 1 april 1970.
1971-1990      Bestuurslid en secretaris Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray
                        Lid van diverse commissies Scheidsrechtervereniging Horst-Venray
1982                Zilveren Speld COVS
1990                Erelid Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray
2002                Gouden Speld COVS

KNVB
Veldvoetbalscheidsrechter geweest tot in groep 2 (eerste en tweede klasse van de amateurs). Daarna rapporteur, praktijkbegeleider en lid van diverse KNVB-werkcommissies. Wat velen wellicht niet weten, is dat Hans ook vele jaren scheidsrechter zaalvoetbal was.
1992                Zilveren Speld KNVB

Secretaris Scheidsrechtervereniging Horst-Venray
Hans werd onze secretaris toen in 1971 na een bestuurscrisis een geheel nieuw bestuur aantrad. Dit heeft hij 19 jaar gedaan, tot hij rond 1990 naar Maastricht verhuisde (naar later bleek tijdelijk). Kenmerkend voor Hans als secretaris: nauwkeurig, gedegen kennis van statuten en reglementen, vergaderend tot in het diepste detail – hoe lang het dan ook mocht duren.

Spelregels
De voetbalspelregels zijn altijd de grote passie van Hans geweest. Ook in de kennis hiervan ging hij vaak tot in het allerdiepste detail. Van 1971 tot en met 1975 nam hij zelf deel aan het spelregelteam van onze scheidsrechtervereniging bij de kampioenschappen van het district Zuid 2. Met enkele onderbrekingen was hij coach van dat team van 1979 tot 2015. Onze vereniging organiseert jaarlijks een clubspelregelkampioenschap, met maandelijks een spelregeltoets op de clubavond op donderdag. Sinds 1995 sponsorde Hans op deze avonden de ‘Hansworst’, een salamiworst die verloot werd onder de deelnemers. Dit heeft hij volgehouden totdat hij de clubavonden vanwege zijn gezondheid niet meer kon bezoeken.

Moge hij rusten in vrede.

september 29, 2020
Gepubliceerd in Nieuws
Getagged onder

Rabo ClubSupport 2020

Jouw stem is geld waard!

Jij steunt ons toch ook ??
Als lid van Rabobank Horst Venray mag je tijdens de Rabo ClubSupport stemmen op verenigingen en stichtingen. Beslis mee en steun het verenigingsleven.
Geef ons jouw stem van maandag 5 oktober tot en met zondag 25 oktober.

Stem op: Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray
Sponsor daarmee de vele activiteiten van onze vereniging.

Stem op onze vereniging!

Stemmen:
Dit kan door naar de Rabo-app of de Rabo-website te gaan, en daar in te loggen. Via “Zelf regelen” en vervolgens “Mijn Lidmaatschap” kun je klikken op “Rabo ClubSupport”.
Elk lid van de Rabobank Noord-Limburg krijgt 5 stemmen waarvan hij of zij 2 stemmen kan uitbrengen op onze vereniging.
De andere 3 stemmen aan andere verenigingen naar keuze. Het is overigens niet verplicht alle stemmen uit te brengen.
Het bedrag dat beschikbaar is gesteld voor dit initiatief wordt verdeeld onder het totaal uitgebrachte stemmen. De waarde van een stem is dus afhankelijk van het totaal uitgebrachte stemmen, en is daardoor niet van te voren vastgesteld.

Leden die wel een bankrekening bij de Rabo hebben maar nog geen lid zijn, kunnen zich alsnog als lid aanmelden bij de Rabobank.

Stuur dit bericht ook zoveel mogelijk door naar familie, vrienden, en bekenden.

maart 25, 2020
Gepubliceerd in Nieuws
Getagged onder

Afgelasting Paaswandeltocht

Gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus, en gezien de richtlijnen van de regering en van het RIVM, zal de Paaswandeltocht op paaszondag 12 april niet doorgaan.

maart 07, 2020
Gepubliceerd in Nieuws
Getagged onder

Reglement Clubspelregelkampioenschap COVS Horst-Venray 2020

In principe bestaat elke eerste donderdag van de maand, na de training, tussen 21.00 en 22.00 uur de gelegenheid tot het deelnemen aan de spelregeltoets veldvoetbal. Zijn er in een bepaalde maand andere clubactiviteiten, waar een spelregeltoets gehouden wordt, dan kan de eerste donderdag vervallen. Dit is ook van toepassing indien ons clublokaal op de eerste donderdag van de maand gesloten is. De datum van elke spelregeltoets wordt bekendgemaakt op het prikbord in “Trefhove” en via de website van COVS Horst/Venray. Er worden 9 toetsen per kalenderjaar gehouden.
Men moet aan minimaal 6 toetsen hebben deelgenomen om in aanmerking te komen voor het clubkampioenschap. Per toets kunnen maximaal 50 punten gescoord worden. Een toets bestaat uit 10 vragen. Ieder goed antwoord levert 5 punten op. De punten van max. 7 toetsen tellen mee in de eindscore
Voor iedere toets die gemaakt wordt op de juiste datum in “Trefhove” kunnen 10 extra bonuspunten gescoord worden indien de dan getoonde beeldvragen juist beantwoord worden (5 punten per goed beantwoorde beeldvraag). Deelname aan de spelregelavond kan 50 extra bonuspunten opleveren (25 punten per goed beantwoorde beeldvraag) voor het Clubspelregelkampioenschap. De bonuspunten van max. 8 toetsen tellen mee in de eindscore, dus ook de bonuspunten van de mogelijk afgevallen toetsen.
Het is mogelijk om een gemiste toets in te halen, dit moet echter gebeuren voordat de volgende toets plaats vindt. Hiervoor blijven enkele formulieren in “Trefhove” liggen. Het antwoordstrookje kan in de daarvoor bestemde bus worden gedeponeerd. Verder is er de mogelijkheid om de toets te maken via de website van COVS Horst-Venray e.o: http://www.covshorstvenray.nl. Men heeft dan uiteraard geen recht op bonuspunten. Inzenden antwoorden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Behalve de Clubkampioen-Wisselbeker worden ook enkele leuke prijzen beschikbaar gesteld. De nummers 1 t/m 5 zullen in elk geval een prijs ontvangen. Deze prijzen zullen uitsluitend op de spelregelavond worden uitgereikt. De wisselbeker wordt op de jaarvergadering uitgereikt. Bij gelijke stand wint de deelnemer met de hoogste gemiddelde score per toets (het totaal van alle behaalde punten excl. de bonuspunten gedeeld door het aantal gemaakte toetsen). Is dit mogelijk ook gelijk dan zal op de spelregelavond een beslissing worden verkregen door het stellen van een of meerdere extra mondelinge vragen.
De leden van de spelregelcommissie en de spelregeldocenten van de KNVB zijn uitgesloten voor het spelregelkampioenschap. Bij eventuele onduidelijkheden of geschillen beslist de spelregelcommissie.

Schema clubspelregelkampioenschap 2020 te Trefhove;
5-3-2020 Spelregeltoets 1
23-3-2020 spelregeltoets 2 (jaarvergadering)
2-4-2020 spelregeltoets 3
7-5-2020 spelregeltoets 4
4-6-2020 spelregeltoets 5
3-9-2020 spelregeltoets 6
1-10-2020 spelregeltoets 7
5-11-2020 spelregeltoets 8
24-11-2020 Slotavond spelregeltoets 9 (50 bonuspunten) prijsuitreiking

De spelregelcommissie bestaat uit:
• Hans Hafmans
• Jack Heldens
• Jan Tielen (voorzitter)

maart 07, 2020
Gepubliceerd in Nieuws
Getagged onder

Het clubkampioenschap 2020 is van start gegaan!

Op donderdag 5 maart is het nieuwe spelregelkampioenschap van onze vereniging van start gegaan.
Wie wordt de opvolger van Onno Meurs? Of is hij zo sterk dat hij dit jaar zijn titel weet te prolongeren?

Ook dit jaar zullen er weer 9 toetsen worden gehouden. Deelname staat vrij voor iedereen. Alleen leden van onze vereniging maken echter kans op de titel “Spelregelkampioen 2020”.
Per toets zijn er weer 50 punten te behalen. Ook dit jaar tellen de beste 7 toetsen mee voor het eindklassement.
Op iedere donderdag die gepland staat voor een spelregeltoets zullen er, net als vorig jaar, twee actuele beeldvragen in “Trefhove” getoond worden. Het juist invullen van deze beeldvragen levert per vraag 5 bonuspunten op. Die 10 bonus punten krijg je dus niet voor niets. Voor maximaal 8 toetsen kunnen bonuspunten worden verdiend. Het maken van de toets, incl. beeldvragen, op de slotavond dinsdag 24 november wordt beloond met 25 bonuspunten per goed beantwoorde beeldvraag.

Evenals vorig jaar kunnen gemiste toetsen ingehaald worden Dit dient te gebeuren voordat de volgende toets plaats vindt. Dit kan in ons clublokaal “Trefhove” of via de website. Inzenden van antwoorden kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van je naam en het nummer van de toets. Bonuspunten zijn dan echter niet meer mogelijk.

Schema clubspelregelkampioenschap 2020 te Trefhove:
5-3-2020 Spelregeltoets 1
23-3-2020 spelregeltoets 2 (jaarvergadering)
2-4-2020 spelregeltoets 3
7-5-2020 spelregeltoets 4
4-6-2020 spelregeltoets 5 (conditietest)
3-9-2020 spelregeltoets 6
1-10-2020 spelregeltoets 7
5-11-2020 spelregeltoets 8
24-11-2020 Slotavond spelregeltoets 9 (maximaal 50 bonuspunten) prijsuitreiking

december 02, 2019
Gepubliceerd in Nieuws
Getagged onder

Kerstkienen 2019

Op zaterdag 14 december a.s. is het weer zover: Ons jaarlijkse Kerstkienen. Natuurlijk met prachtige prijzen en een tombola.
     Locatie: Trefhove 
     Aanvang: 20.00 uur 
     Welkom vanaf 19.15 uur
Niet alleen leden maar ook familie en vrienden zijn van harte welkom! Laten we er samen een sfeervolle, gezellige avond van maken. 
Je mag iedereen meenemen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd… 
Dus komt allen!

Pagina 1 van 5
© 2020 Scheidsrechtersvereninging Horst-Venray